Labrador Vinz vertelt

zijn wijsheden verhalen

Verhalen gevuld met hondenwijsheid over liefde, verbinding en kracht

Mooie wijze lessen van Vinz! Ik herkende er ook regelmatig 'streken' van mijn eigen hond in. Erg leuk!

Enorm interessant om te lezen, heel leuk beschreven ook!

Mooi vormgegeven! Ga straks meteen beginnen met lezen.

Labrador Vinz vertelt

zijn wijsheden verhalen

Verhalen gevuld met hondenwijsheid over liefde, verbinding en kracht

Mooie wijze lessen van Vinz! Ik herkende er ook regelmatig 'streken' van mijn eigen hond in. Erg leuk!

Enorm interessant om te lezen, heel leuk beschreven ook!

Mooi vormgegeven! Ga straks meteen beginnen met lezen.

Door de ogen van Vinz

Een bijzonder boek

Verhalen gevuld met hondenwijsheid over liefde, verbinding en kracht

 

Boek, Vinz vertelt, bruine labrador

Inkijkexemplaar

het ontstaan van het boek

hondenpoot

Hallo! Dit ben ik, Vinz, samen op de foto met mijn baasje Monique

En wij maken een boek vol wijze verhalen voor jou.

Het is niet zomaar een boek.  Nee, In dit boek deel ik (Vinz) mijn  hondenwijsheid en neem ik je met de verhalen mee in een kijkje door mijn ogen. Monique noemde me altijd Mr old wise man. Dit omdat mijn onstuimige, speelse labrador lijf gevuld was met een wijze ziel die haar vele levenslessen geleerd heeft. Helaas heb ik op 12 januari 2022 het leven op aarde moeten verlaten. Aan Monique heb ik gevraagd of zij mijn boek wil maken.  Ze beschikt over de gave om nog met mij te communiceren en vertaalt op deze manier mijn verhalen.  Ze bundelt deze samen in dit bijzondere boek. Naast dat ik hoop dat je met veel plezier het boek leest wil ik je ook uitnodigen om na ieder verhaal te snuffelen aan de boodschap die er voor je in verweven zit.  Deze boodschap zal je uitnodigen om in jouw licht te gaan staan en te leven vanuit liefde, net zoals het voor Monique deed. Zet al je zintuigen open als je dit boek leest. En geniet van dat wat tot je mag komen. Dikke knuffel, Vinz Zoom the light  

Het werd een heel avontuur samen.

Vaak heb ik (Monique) willen stoppen als het schrijven niet lukte, de planning niet gehaald werd en alles me teveel werd. Vechten tegen de innerlijke stemmen dat je het niet kan. Dat het niet goed genoeg is. Een boek maken maakt wat los in je, kan ik beamen.

Net wanneer ik er doorheen zat en wilde stoppen dan gebeurde er weer iets magisch. Iets wat te toevallig was, passeerde mijn pad. Dat moest de hulp van Vinz zijn.

Een heel bijzonder proces waar ik veel van geleerd heb. Na heel wat doorzettingsvermogen is het boek geboren! Ja, zo voelde het. Net een bevalling, hahaha. Wat is hij mooi geworden, vol trots en helemaal in love verspreid ik hem graag de wijde wereld in. Dat de verhalen heel veel liefde en wijsheid aan jou als lezer mogen brengen.  

Dank je wel lieve Vinz! Luv joe!

 

boek schrijven Vinz vertelt

In volle concentratie met Vinz in gesprek

wijsheid

5 weetjes over

Wist jij dat?

Het boek een zachte softcover omslag heeft… je zou hem zo willen aaien!

Alle illustraties zelf ontworpen zijn…

De verhalen door de ogen van Vinz geschreven zijn…

Ieder verhaal een eigen foto heeft waaruit het verhaal tot leven is gekomen…

Alle verhalen een eigen energie en eigen wijsheid hebben waar een boodschap in schuil gaat…

 

Wat kan je verwachten van de inhoud van het boek?

In het boek lees je 22 losstaande verhalen uit het leven van Vinz. Ieder verhaal heeft een eigen thema die een boodschap over het leven met zich meedraagt. Zo start ieder verhaal met een foto en een kleine inleiding over het thema. Enkele thema’s die voorbij komen zijn vertragen, geloof in jezelf, van hart tot hart, onbegrepen, onvoorspelbaarheid, kwaliteit, de waarde van stilte.

Vervolgens vertelt Vinz een waargebeurd moment uit zijn leven. Het is geschreven vanuit zijn oogpunt en dat maakt het bijzonder om te lezen, maar tegelijk ook heel luchtig en speels. Tijdens het schrijven, en de redactieperiode, hebben Monique en haar redactrice vaak gestoeid hoe ze zijn energie goed moesten vertalen in begrijpbare woorden. Want honden kennen onze menselijke begrippen niet. Hierdoor geeft het je ook meteen een inkijkje in de beleefwereld van een hond.

Ieder verhaal wordt afgesloten met een lieve jij-boodschap waarin Vinz je uitnodigt om zijn hondenwijsheid tot je te nemen. Snuffel na ieder verhaal even een moment na om te ontdekken welke boodschap er voor jou in verborgen zit en wat de woorden met je doen.

 

Samengevat 3 redenen waarom het boek niet mag ontbreken in jouw boekenkast

Een bijzonder boek door de ogen van een hond

Het is een uniek boek waarin je meegenomen wordt in de beleefwereld van een hond. Pas op, het zou zo maar de band met je eigen hond verbeteren.

Het boek nodigt je uit

De hondenwijsheid over liefde, verbinding en kracht brengt je inspiratie om jezelf te zijn, te stralen en vanuit liefde te leven.

Het boek geeft je een andere kijk

De verborgen boodschap van het boek opent een ander perspectief in jezelf. Hoe gaaf als hierdoor nieuwe kansen, mogelijkheden of gelijkgestemde in je leven verschijnen.

Blog

The making off…

5 dingen die het boek speciaal maken

5 dingen die het boek speciaal maken

5 dingen die het boek speciaal maken 26-07-2023De pre-sale van het boek Vinz vertelt is in volle gang! Ik dacht misschien is het nog wel leuk om te vertellen welke 5 dingen het boek speciaal maken. Punt 1Het boek heeft een soft touch hardcover. Dat wil zeggen dat er...

Lees meer
Pre-sale is gestart!

Pre-sale is gestart!

De presale is gestart ! |  18-07-2023Wauw, de pre-sale is gestart! 🙌🏻 Gisteren was er een super VIP actie die erg goed werd ontvangen door geïnteresseerde in het boek! 🥳🐾 📖Ik had zoveel verkopen niet verwacht! Dank je wel!! 🙏De pre-sale loopt door tot 1 augustus. Dus...

Lees meer
Presale komt eraan!

Presale komt eraan!

De presale gaat beginnen ! |  13-07-2023Yes lieve mensen, There we go! Ik ga het gewoon f*cking doen! 🤪🙌🏻 Vanaf as maandag 17-07 gaat de pre-sale van start van het boek van Vinz! 🥳🐾 📖Voor de mensen die op mijn maillijst staan komt er maandag een super gave actie die...

Lees meer
De proefdruk is binnen!

De proefdruk is binnen!

De proefdruk is binnen! |  17-06-2023Wat waren afgelopen dagen spannend! De drukker van mijn boek had aangegeven dat afgelopen donderdag de verwachte leverdatum zou zijn. Dus ik lag afgelopen donderdag al om 7u vol spanning bij de brievenbus te wachten... 😜 Helaas...

Lees meer
De proefdruk komt eraan!

De proefdruk komt eraan!

De proefdruk komt eraan! |  12-06-2023Yesss, yesss!!! De proefdruk van mijn boek is besteld! Nu in spanning wachten tot donderdag 🥰🤩 oh ben zo benieuwd!

Lees meer
44 weken…Klaar voor de bevalling?

44 weken…Klaar voor de bevalling?

44 weken... Klaar voor de bevalling? |  04-04-2023Gisteren voelde ik intuïtief aan dat ik iets mocht delen over het boek. Ik ging eens terug denken, en even terug tellen... Wow vandaag precies 44 weken geleden begon ik aan zijn boek. En heb je de datum van vandaag...

Lees meer

wijsneus

Bring it to live

Wil jij liever eerst even snuffelen in het boek?

Over ons

Hallo!

Wij zijn Monique en Vinz

samen hebben wij een boek gemaakt vol verhalen die gevuld zijn met hondenwijsheid over liefde, verbinding en kracht!

 

In 2020 maakte Vinz, mijn lieve labrador, zijn wens aan mij (Monique) kenbaar dat hij zijn wijze lessen die hij mij had geleerd verder wilde verspreiden. Hij vroeg me of ik zijn verhalen wilde vertalen en bundelen in een boek. Lange tijd wist ik niet hoe ik dat vorm moest geven. Ik was tenslotte geen schrijver. Daar dacht Vinz anders over. Ineens kwam het boek Dreamtime van de aborginals die ik 2010 uit Australie heb meegenomen steeds te voorschijn. Oh zo’n boek mag het gaan worden. Toen gingen we samen een ‘protocol’ maken. Door zijn foto te lezen zou ik het verhaal tot me kunnen nemen net zoals ik in mijn consulten doe. Van te voren ruiken aan sacred mountain essentiële olie. Bij de action haalde ik toevallig een notitie blokje, die later precies het formaat van het boek bleek te zijn. Dit boekje ging met het protocol de kast in. Ik durfde ik het nog niet aan.

In 2021 kwam er weer signalen over het boek maken op mijn pad. En weer negeerde ik ze. Het zou wel komen als ik eraan toe was en durfde. Op 12 januari 2022 overleed Vinz en ik beloofde hem dat zijn boek er zou komen. In april 2022 kwam Petra van de Laar, schrijfcoach van Story & Soul, heel toevallig via facebook op mijn pad. Nou ik kan je vertellen niets in het leven is toevallig. Dit had precies zo moeten zijn. 

Petra gaf me een liefdevolle schop onder mijn kont en ineens was ik deelnemer van haar pilot om je soulstory de wereld in te krijgen. Oh my god, het gaat nu echt gebeuren. Het duurde even voor de eerste woorden op papier kwamen. Vanalles blokkeerde er in mij. Ik haalde een nieuw notitieboek en begon met potlood te schrijven. Dat geluid zette iets aan in mij. Ondertussen kwam ik erachter dat er heel wat meer bij kwam kijken. Zelf uitgeven of een uitgeverij vinden, redacteur vinden, drukker, het boek vorm geven. Soms duizelde me al die keuze’s en sloeg de paniek toe. “Ik stop ermee, sorry Vinz.” Hoe vaak ik dat gedacht heb. Maar ik kon niet stoppen. Ik zat er al te ver in. Het boek moest er komen. Niet alleen voor mijn eigen proces, want jee wat groei je hiervan. Nee, ook voor Vinz. Ik had het hem beloofd! Het was onderdeel van zijn zielsmissie. Het laatste stukje!

Dankbaar ben ik (Monique) dat ik dit mag doen voor hem. En voor iedereen en alles wat op mijn pad is gekomen om dit boek werkelijkheid te laten maken.

Super trots

op dit prachtige boek die je kan blijven lezen!

communiceren met dieren

wijze neus

Review time

Reacties van lezers

reviews boek Vinz vertelt