Out of my comfortzone: Wil jij me helpen?|  12-01-2022

Weet je, dat ik precies 33 weken geleden begon aan het boek… In de hoop dat ik vandaag het boek in handen zou hebben. Hoe mooi was dat geweest, een jaar na het overlijden van Vinz. Op 12 januari 2022 blief Vinz zijn laatste adem uit. Bovenstaande foto is van precies een jaar geleden.

Helaas heb ik gefaald dat ik je vandaag geen boek kan presenteren. Maar heb ik wel gefaald? Of was het helemaal niet de bedoeling dat het boek er vandaag al zou zijn? Van de week maakte ik een boekplanning en als ik er vol voor ga betekent het dat ik het boek eind maart aan jou kan overhandigen. Weet je dat eind maart heel toevallig 9 maanden laten is…? Ik zeg even niets. 😉

Echter voelde ik wel aan dat er op deze dag iets mag gebeuren en dat ik dat erg spannend vindt. Al de hele dag gaat er door me heen:
Durf ik wel, durf ik niet….
Ga ik het vragen, ga ik het niet vragen…
Wat als wel, wat als niet…
Mijn hoofd schiet in invullingen en mijn lijf geeft buikpijn.

Dit is weer zo’n moment dat je op een hoge duikplank staat, naar beneden kijkt en denkt: “ieuw, dat is hoog” Met andere woorden: Ieuw, hoe krijg ik het boek de wereld in?

In december moest ik onder ogen zien dat ik mijn deadline van 12 januari niet ging halen, zowel financieel als in werk niet. Want het is best pittig je eigen bedrijf volop draaiende krijgen EN een boek maken. Maar ik klaag niet. Eigenlijk ben ik best trots op hoe ik het afgelopen jaar allemaal creatief rond gebreid heb. Want vele mensen maken zich druk over de hoge energie rekening. Nou ik kan je vertellen als er aan het einde van de maand 0 EUR binnen komt en je spaar rekening totaal leeg is. Zie dan nog maar eens je hoofd koel te houden. Vooral als de rekeningen op de mat vallen.

Maar oh wat ben ik dankbaar voor deze ervaring want het veranderde mijn mindset en leven compleet. Je gaat de kleine dingen waarderen en zo anders kijken. Terug naar de basis, naar dat wat er echt toe dient. En het heeft me geleerd om zo ontzettend vertrouwen te hebben in dat het goed komt ook al weet je nog niet hoe, de basis van een positieve mindset.

Mijn les was ook leren ontvangen. Want knokken om ergens te komen dat ken ik. Als ik iets wil dan komt het er. Al moet ik me in allerlei bochten wringen, ik zal een creatieve manier vinden om het voor elkaar te krijgen. Echter waren er afgelopen jaar een handjevol lieve mensen om me heen die mij zagen worstelen en mij liefdevol tot een halt riepen. Zij leerde me dat hulp en iets cadeau aannemen kan en mag.

Als je alleen voorwaardelijkheid kent in je leven dan is dit niet vanzelfsprekend. Er bekruipt je een onrustig, ongemakkelijk gevoel als mensen iets aan je geven. Want ja, dan moet je ergens een keer iets terug geven of doen. Als je al een volle emmer hebt of lege bankrekening voelt dat een uitdaging. Ik trok me terug en hield veel af. Deze mensen prikte daar doorheen. Godzijdank en wat ben ik hun DANKBAAR!

Want nu heb ik kunnen ervaren en voelen dat ontvangen iets moois is. Dat het een natuurlijke beweging is en dingen in balans brengt. Maar ook dat ik, onbewust, de andere de kans ontnam om te kunnen geven en daarmee weer iets in hun proces aanzette. Want dat wat je in liefde geeft komt in een vorm van overvloed naar je terug. Ik weet inmiddels hoe energie werkt en toch blijf ik me nog steeds verbazen. Hopelijk went dat nooit, want het voelt iedere keer weer magisch als deze mooie, bijzondere dingen gebeuren.  

De andere les die eraan verbonden ligt is het niet invullen voor de ander. Ik kan niet in jouw portemonnee kijken, of in jouw gedachten, of in jouw gevoel, jouw behoefte of jouw ervaringen. Door die invulling doe ik jou en mezelf tekort. Wanneer ik mijn behoefte uitspreek en verzoek tot hulp doe is het aan de ander om te beslissen wat die daarmee wil doen. Het kan ook zijn dat de ander me niet begrijpt of er een mening/oordeel over heeft. En dat mag allemaal, daar heb ik geen invloed op. Dat weegt niet op tegen de kracht van verbinding die geven en ontvangen met zicht mee brengt.

Nu ik zo aan de rand van mijn comfortzone sta…. Mag ik de keuze maken spring ik of niet?

Als je altijd doet wat je altijd hebt gedaan. Dan krijg je wat je altijd kreeg. En daar kies is niet meer voor. Dus hop there we go. Out of the comfortzone. I JUMP!

 

Net zoals in het hele boekproces allerlei mensen en signalen toevallig op mijn pad komen, geloof ik erin dat dit bericht ook met een reden onder jouw aandacht verschijnt. Vooral als je al tot hier bent gekomen om te lezen. Mijn dank hiervoor!

Nu komt het laatste stukje van het boek maken in beeld en daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken. Daarom reiken wij, Vinz en ik, uit naar jou met de volgende vraag:

Kun en wil jij iets betekenen in een van onderstaande dingen zodat dit bijzondere boek geboren kan worden?

 

  • Een gelddonatie. Dit om de volgende dingen te kunnen betalen: redactiewerk, ontwerpprogramma om de juiste drukspecificaties aan te leveren, en als er budget is voor vormgeving en ISBN. Voor promotie en verzendmateriaal. En mogelijk vergeet ik nog wel iets…  Hiervoor heb ik een steunactie opgezet.
  • Vormgeving of pagina opmaak in Adobe Indesign (vereist programma van de drukkerij)
  • (sponsor in) Verpakkingsmateriaal om de boeken in te kunnen verzenden. (A4 brievenbus formaat, boek wordt 21x21cm)
  • Delen van deze hulpvraag/steunactie binnen jouw netwerk/social media
  • Ideeën over promotiemogelijkheden om het boek in Nederland te verspreiden.
  • Organisatie van geboortefeestje (boekpresentatie) om het samen te vieren.
  • Of misschien heb jij een ander idee waar je mee kan helpen waar ik zo niet aan heb gedacht.

Ik sta er ook voor open om op basis van wederdienst iets voor elkaar te betekenen.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkeling rondom het boek?  Schrijf je in om niets te missen 

 

De sleutel tot een gelukkige hond: Ontdek het verschil tussen mijn consult en de bekende hondengedragstherapie

Stel je voor: je zit met je handen in het haar omdat je hond gedrag vertoont waar je geen raad mee weet. Of hij heeft klachten die maar niet lijken te verbeteren. Zodra je op zoek gaat naar hulp lijkt het alsof je door...