Ongewenst of onbegrepen gedrag/klachten

Zou het niet fijn zijn als je hond toch eens kan praten?
Dat hij kan aangeven wat hij wil of wat er aan de hand is.

Nou, dat kan!
Ik vertaal energie in begrijpbare woorden om zo antwoorden en/of oplossingen te vinden.

U

Inzicht in oorzaak van gedrag, klachten of blokkades

Praktische ondersteuning, afgestemd op de behoefte van je hond, om zijn welzijn te verbeteren

(Energetische) healing op trauma delen

uitvallen aan de lijn - blaffen - jeuk - allergie hond - krabben - angst bij honden

Ongewenst of onbegrepen gedrag/klachten

Zou het niet fijn zijn als je hond toch eens kan praten?
Dat hij kan aangeven wat hij wil of wat er aan de hand is.

Nou, dat kan!
Ik vertaal energie in begrijpbare woorden om zo antwoorden en/of oplossingen te vinden.

U

Inzicht in oorzaak van gedrag, klachten of blokkades

Praktische ondersteuning, afgestemd op de behoefte van je hond, om zijn welzijn te verbeteren

(Energetische) healing op trauma delen

Waar loop je tegenaan?

Ongewenst gedrag van je hond of onbegrepen klachten kent vele vormen zoals bijvoorbeeld:

 • blaffen,
 • aandringen,
 • trekken aan de lijn,
 • reactief,
 • onrust,
 • angstig,
 • huiduitslag, jeuk, krabben
 • maag-darmproblemen,
 • eetproblemen,
 • pijn

en zo kan ik nog wel even doorgaan. Net als ieder mens zich uniek uitdrukt, doen honden dat ook. Wat voor de ene eigenaar ongewenst is hoeft niet zo voor de ander te zijn. Daarom luister ik graag, zonder invulling en oordeel, naar de situatie van jou en je hond.

ijsbergmodel hond bewust onbewust gedrag

Alles begint met een verhaal. Gedrag of klachten ontstaan niet zomaar ineens. Al kan je het wel zo ervaren, want het valt je pas op zodra symptomen zich laten zien in de vorm van gedrag of klachten. Wat je ervaart in het gedrag of ziet aan klachten zijn symptomen van een onzichtbare energieverstoring.

Het ontstaan verschuilt zich in het onderbewuste gedeelte. Dat maakt dat je nog niet het gewenste resultaat bereikt hebt wat je graag zou willen. Want ik schat zo in dat je al verschillende dingen geprobeerd hebt om het op te lossen.

Vaak hoor ik dat mensen al honderden euro’s uitgegeven hebben aan een dierenarts, gedragstherapeut, hondencursussen, ander voer, supplementen, hulpmiddelen en nog veel meer. Allemaal mooie ondersteuningsvormen. Alleen wanneer het onvoldoende werkt speelt er nog iets anders mee wat het gedrag of klacht in stand houdt. 

chakra hond

Wat is de weg naar verbetering?

De eerste stap is verbinden met het onderbewustzijn van je hond om te kijken welke elementen mee spelen in de uiting van het gedrag of klacht. In de beschrijving van mijn werkwijze leg ik uit welke elementen dat kunnen zijn. In het onderbewuste liggen antwoorden verscholen om het gedrag om te buigen of de klacht te verhelpen.

Het mooie van honden is dat ze fijngevoelig op energie reageren en hebben geen denkvermogen zoals wij mensen. Ze hebben wel een leervermogen. Wat inhoudt dat een hond dat doet wat hem het meeste oplevert. Ze beschikken ook over een groot aanpassingsvermogen. Deze drie dingen maken dat honden sneller herstellen en ander gedrag laten zien.

biotensor hond essentiële olie

Nu hoor je vaak dat je als eigenaar ‘het probleem’ bent. Voor een deel speelt dit mee, maar hoeft niet dé reden te zijn. Jouw invloed is de manier hoe je naar je hond kijkt en hem vandaar uit benaderd. Alles is energie, zo ook jouw intenties, woorden en houding. En daar reageert jouw hond op. Zodra jij je hond ziet als bijvoorbeeld zielig, jaloers, agressief of dat hij nu eenmaal zo is. Dan benader jij je hond vanuit dat oogpunt en zal je hond daarop reageren. Dit kan het herstel van je hond vertragen of verstoren.

Het voordeel van dit gegeven is dat wanneer jij jouw kijk ombuigt dit positief meewerkt. Zo draagt het bij aan verbetering. Doordat ik vertaal wat er in je hond omgaat veranderd er iets in hoe je als eigenaar naar je hond kijkt. Dit alleen al geeft in 9 van 10 gevallen voor 70% gedragsverandering bij de hond.

Hoe gaat een energetisch reading consult in zijn werk?

In dit consult verbind ik me via energie met het onderbewustzijn van je hond. Energie kun je zien als WiFi. Je ziet het niet, maar is er wel. Ik gebruik deze energie om in het onderbewustzijn op zoek te gaan naar informatie, antwoorden of blokkades die betrekking hebben op je vragen over bepaald gedrag, klachten of situaties. Daarin neem ik onderstaande elementen mee:

Lichamelijke elementen
 • Worden er klachten ervaren zoals jeuk, pijn, ongemak?
 • Speelt er iets in organen, botten, zenuwstelsel, huid etc.?
 • Waardoor ontstaat deze klacht?

LET OP! Ik stel geen diagnoses. Voor een behandeling verwijs ik je door naar een dierenarts. Ik heal alleen zonodig de energetische kant van de klacht.

Mentale elementen
 • Prikkelverwerking
 • Negatieve leerervaring / trauma
 • Emoties
 • Ondersteuning in behoefte
Energetische elementen
 • Resonantie met gezinsleden
 • Zingeving
 • Reageren op energiën in huis (zoals bijvoorbeeld entiteiten, of van vorige bewoners)
 • Overerft patroon vanuit (voor-) ouders
 • Opschonen en in balans brengen energiesysteem
 • Karma, zielsconnecties
Praktische elementen

Afhankelijk van de hulpvraag kijk ik ook naar praktische zaken zoals voeding, slaapplek, spelen, wandelen en dergelijke. Verder stem ik af welke ondersteuning bij jouw hond past.

Afsluiting

Als afsluiting van het consult stel ik me open of er nog een andere boodschap is die ik mag ontvangen en doorgeven.

Dit kan in de breedste zin van het woord zijn en heeft al regelmatig verrassende, ontroerende en bijzondere boodschappen mogen brengen.

Praktische informatie

Kosten

139 euro
Dit is incl. intakegesprek (+/- 30 min.), consult (60-90 min.) en nabespreking (+/- 60 min.)

Consult op afstand via foto

Net als WiFi overal doorheen gaat is dat ook zo met energie. Daardoor kan ik via een foto dezelfde energetische verbinding leggen. De terugkoppeling van het consult is telefonisch.

Fysiek consult is mogelijk bij mij in Heythuysen of jouw thuis

Bij consult aan huis komt er een reisvergoeding van 0,44ct/km bij; gerekend vanaf 6093CH.

Een gepland fysiek consult kan tot maximaal 24u van te voren geannuleerd worden. Bij niet tijdig annuleren of niet aanwezig zijn wordt een volledig consult in rekening gebracht.

Indien vervolg ondersteuning wenselijk is wordt dit na het consult samen afgestemd.

Indien vervolg ondersteuning wenselijk is wordt dit na het consult samen afgestemd.

Aanvragen reading consult

1. Klik op onderstaande knop om het consult aan te vragen.

2. Na de betaling kom je op een pagina met mijn digitale agenda. Maak een telefonische afspraak voor een intake gesprek.

Als je een kortingscode van de boekactie hebt volg dan ook deze stappen. Vul op de betaalpagina je persoonlijke code in bij het kopje ‘waardebon code’. 

3. In dit telefoongesprek bespreken we de reden voor het consult en zal ik je wat aanvullende vragen stellen. En bespreken we welke vragen jij hebt die ik mee kan nemen in het consult. Uiteraard is er ook ruimte voor als er nog onduidelijkheden zijn en ik zal je uitleggen wat je kunt verwachten en hoe ik werk.

zorg hond

Gedragsbegeleiding

Naast het energetisch reading consult biedt ik ook de mogelijkheid om samen aan de slag te gaan om gedrag van je hond om te buigen. Hoeveel sessies er nodig zijn is afhankelijk wat je wil bereiken met je hond. Daarom stem ik de gedragsbegeleiding altijd op maat af. Vraag naar de mogelijkheden.  

Of stuur een mail naar info@spiegelbewust.nl

zorg hond

Ervaringen

Dankjewel Monique voor je uitgebreide consult.
En al je tips en tops.
Het klopt allemaal als een bus!
Gisterenavond kwam bezoek voor mijn dochter. Hij blafte heel erg veel tijdens haar bezoek.. niet alleen bij binnenkomst..
Hij gaf een duidelijk signaal zoals je vertelde! Zo mooi dat hij zo met ons communiceert.. ik ben gaan wandelen met hem en heb me daarna in een andere ruimte gezet en wat tv gekeken.. toen was het goed..
Ik heb de probiotica die jij hebt gevonden besteld.
Nogmaals dankjewel Monique!

~ Anoniem ~

Energetisch consult hond

Wij hebben een reading gekregen rondom onze hond.
Onze hond had allerlei allergische klachten tot bloedens toe was heel zijn huid kapot. De hond is van mijn man en de vraag die wij stelden was wat we voor voor onze hond konden doen zodat hij weer gezond kon worden.

Monique heeft ingetuned op onze hond, heeft allerlei blokkades in onze hond weggehaald zodat zijn energie weer lekker stroomt. Ze heeft aangegeven welke oorzaken qua voeding onderzocht mochten worden en ze heeft ook aangegeven dat onze hond de spiegel is van mijn man en dat er een wisselwerking is tussen de emoties die mijn man voelt bij het zien van onze zieke hond.

Na enige uitleg kon mijn man daarin ook wat stappen zetten en zijn we aan de slag gegaan nu is onze gezond hond weer gezond.

~ Yvonne vd B. ~

Energetisch consult hond

Wie ben ik?

Monique Broekx

Mijn naam is Monique. Het is mijn missie om het welzijn van je hond en jou te verhogen. Waardoor jullie onderlinge band verstevigd en jullie optimaal van elkaar kunnen genieten en leren.

Vanuit mijn opleidingen, kynologisch instructeur en systemisch + energetisch coach voor mens en hond, kijk ik met een brede blik naar het gedrag of klacht. Ik heb me verdiept in de werking van energie om daarmee af te stemmen op honden en mensen. Dit vertaal ik naar begrijpbare woorden.

Wat ik bij mezelf ontdekte was dat honden een beroep doen op mijn rustige, kalme energie. Vaak hoor en zie ik dat baasjes en de honden snel op hun gemak zijn bij mij. Dit komt omdat ik zonder oordeel naar dingen kijk. Dit creëert open communicatie en een veilige bedding.

Mijn enthousiasme gaat aan wanneer er bij de baasjes puzzelstukjes in elkaar vallen op het moment dat ze hun intuïtie bevestigd krijgen. Het is fantastisch als daarna de ruis tussen beiden verzacht is en het gedrag of de klacht van de hond verbeterd.

Met mij eigen hond Vinz heb ik ervaren hoe bijzonder de diepe connectie tussen mens en hond kan zijn. Hoeveel je van elkaar kunt leren en samen kan groeien. Dat is zo waardevol!

Dat gun ik, met heel mijn hart, jou en je hond ook!

Jullie zijn niet voor niets in elkaars leven.