De krachtplekken in jezelf

ontdekken en versterken

Ga jij mee op reis naar jouw binnenwereld om de krachtplekken in jezelf te ontdekken?

 

De routekaart

Hieronder zie je de routekaart met de 8 krachtplekken erop die in jezelf aanwezig zijn.
Klik op een krachtplek om de inhoud te bekijken.

Wat is het heerlijk om vol enthousiasme in het leven te staan. De stralende, energieke JIJ te zijn!

Rust in je hoofd en lijf ervaren, waardoor je helderde keuze’s kan maken en weet welke richting je op wil. Jezelf vrij voelen en met blijheid van het leven genieten. Waar jouw speelsheid, kwetsbaarheid, kracht en wijsheid de ruimte en aandacht krijgen. Je vol goede moed het levensavontuur aangaat en het leven creëert waar je stiekem zo naar verlangt. Niet meer vanuit wilskracht of vanuit hoe het ‘hoort’ of pleasen voor anderen. Puur vanuit de verbinding met jezelf. Met jouw eigen vuur jouw behoeften en verlangens vervullen. Je hebt lang genoeg je eigen behoeften aan de kant gezet, het is nu tijd voor jou!

Klinkt dit to good te be true? Geloof me, het is echt mogelijk!

En ergens in jezelf weet je dit. Mogelijk heb je al verschillende dingen gedaan op gebied van zelfontwikkeling of therapie. En toch lukt het niet. Je hebt moeite met jezelf te motiveren om tot actie te komen. Of je voelt je misschien beperkt door fysieke klachten of weinig energie. Wellicht kom je in de bekende vicieuze cirkel terecht en zie je geen uitweg. Je voelt je gevangen in je eigen lichaam en het voelt zwaar in jezelf. Je wil zoveel, maar waar moet je beginnen? Dit alles kan voor frustratie, demotivatie, uitstelgedrag of soms zelfs tot angst of paniek leiden.

Wat kan ik met die krachtplekken in mezelf?

Als mens hebben we verschillende krachtplekken in ons zelf zitten. Ik ontdekte er 8 en heb deze intuïtief in een routekaart gegoten die gebaseerd is op de energie en de elementen van het oeroude medicijnwiel. Medicijnmannen en -vrouwen gebruikte het medicijnwiel om om hun innerlijke wijsheid te vergroten, genezing te bevorderen en in contact te komen met de kosmische energieën om hen heen. Dat is wat deze innerlijke reis voor jou kan betekenen. Het leven is niet altijd leuk. We krijgen allemaal te maken met ups and downs. Het is een illusie om te denken dat als je therapie, coaching of iets dergelijks volgt dat al je problemen voor de rest van je leven opgelost zijn. We blijven ons hele leven lang te maken krijgen met dualiteit en blijven leren. Zie het maar als een ui die je laag voor laag kunt afpellen.

Kom in actie

Wanneer het niet lekker loopt in je leven en het schuurt ben jij diegene die in actie mag komen. Het schuurt omdat het niet (meer) past bij wie je bent of omdat het tijd is om te helen. Jij bent de creator van je eigen leven en dus diegene die de verandering in kan zetten. Yess, you can do that! Kijk maar naar auto rijden, de rij-instructeur leert je hoe het moet en je oefent samen. Wanneer je jouw rijbewijs hebt dan pas leer je auto rijden en het jezelf eigen maken. Na enige oefening kun je autorijden, tadaaa! Zo werkt het ook met coaching. Daarom wil ik jou de krachtplekken in jezelf laten ontdekken en versterken zodat jij daarna zelf weet hoe je met weerstand omgaat en hoe je door de vervelende situaties van het leven beweegt. Maar ook dat je veel meer van jouw potentieel gaat benutten en meer kan genieten van al het moois dat het leven ons te bieden heeft.

Benut alle aspecten van jezelf

Ik heb ontdekt dat als je anders leert kijken naar de dingen om je heen (buitenwereld) en je bent bewust van jezelf (binnenwereld) dat de pieken en dalen minder heftig zijn. Het wordt makkelijker stappen te blijven zetten, toch te gaan doen en soms zelf uit je comfortzone te gaan. Kun jij je voorstellen hoe trots je op jezelf bent als je dat bereikt wat je graag zou willen? Dat hoeven geen grote dingen te zijn, juist in de kleine dingen zit de kracht en magie. Het geeft zoveel meer innerlijke rust, ruimte en vertrouwen omdat je ervaren hebt hoeveel kracht jij in jezelf hebt zitten. Iedereen zou dit moeten weten en ervaren, dan zou de wereld er heel anders uitzien!

Hoe ziet zo’n innerlijke reis eruit?

We beginnen met een kennismakinggesprek om te kijken waar je aan wil werken en of we een match zijn om samen op reis te gaan.

Zodra onze reis begint (na schriftelijke bevestiging en betaling) krijg je meteen toegang tot de online modules waar je al mee aan de slag kan. Je krijgt ook 1-op-1 coaching van mij in de vorm van begeleidingsuren die je zelf kunt indelen naar behoefte.

Online modules van de 8 krachtplekken

Om de krachtplekken in jezelf beter te begrijpen en te ontdekken heb ik verschillende video’s en oefeningen gemaakt. Deze theorie en oefeningen zijn ondersteunend aan de begeleidingsuren waardoor je sneller en effectiever resultaat behaalt. Tijdens de duur van de innerlijke reis krijg je toegang tot de online modules van alle krachtplekken. Je volgt dit naar eigen behoefte, het is niet verplicht. Wel raad ik je aan hiervan gebruik te maken zodat we de begeleidingsuren effectiever kunnen gebruiken.

Begeleidingsuren

In de afgelopen jaren heb ik ervaren dat de behoefte in de vorm van coachen voor mensen verschilt. De een heeft veel baat bij coaching via telefoongesprekken, de ander wil graag online of anderen geven liever de voorkeur aan een fysieke afspraak.

Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij jouw behoefte heb ik stel ik een kader van het aantal uren en geldigheidsduur zodat daar binnen ruimte is voor wat bij jou past in vorm en methodiek. We zullen dit steeds samen afstemmen. Ik werk niet met een vast programma, wel zal ik je de weg wijzen naar daar waar je heen wil.

De vorm is ook afhankelijk van het proces waarin je zit. Om hier flexibel in te zijn werk ik met begeleidingsuren en niet met vaste sessies. Hierdoor kun je zelf de vorm kiezen, of stemmen we dat samen af.

Je kan kiezen uit:

  • Telefonisch contact,
  • Whats app contact,
  • Coachwandeling in natuur,
  • Online sessie,
  • Fysieke afspraak.

Duur 3 maanden + 6 begeleidingsuren

De reis duurt 3 maanden en daarin zitten 6 begeleidingsuren in. Je kunt deze uren indelen met bijvoorbeeld

* 3 sessies van 2uur

* of 2 sessies van 1,5u + 2u bel tijd + spiegelwandeling in bos 2u.

Zoals je ziet kun je verschillende kanten uit met de uren, bovenstaande is enkel als voorbeeld. Aan het einde van de maand krijg je een overzicht van de gebruikte en openstaande uren. Heb je na 3 maanden de uren niet volledig op, dan vervallen ze.

De prijs voor de gehele reis van 3 maanden is 549,- euro (incl. btw)

Jouw hond mag mee als hulphond of reisbuddy

Honden zijn een waardevolle aanvulling in een sessie. Ze reageren feilloos op de energie die uitgestraald word tijdens de sessie. Door hun zuivere, en soms confronterende, reactie brengt dit bewustwording over jezelf.

Echter zie ik in de praktijk dat, afhankelijk van je proces, de hond verschillend meedoet. Soms spiegelt hij veel en soms is hij gewoon aanwezig. In sommige processen is het ook fijn om volledig aandacht op jezelf te hebben zonder hond. Net zoals ik mijn andere methodieken afstem op de energie van de sessie is dat ook met de hond zo. Ik vertrouw erop dat jij precies dat krijgt wat je nodig hebt om verder te komen, met of zonder hond.

Als je zelf een hond hebt, mag jouw eigen hond meedoen in de sessies. Hij hoeft hiervoor niets speciaals te kunnen. We werken met zijn natuurlijke gedrag en de resonantie met jou.

Heb je geen hond, maar zou je die wel graag in de sessie erbij hebben. Laat me dit weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Intensievere begeleiding

3 maanden is te kort om alle krachtplekken te doorlopen. Ga ervan uit dat je in deze tijd aan 1 tot 3 krachtplekken gewerkt hebt. Dit kan voldoende zijn als je specifiek aan een onderdeel wil werken. Wil je echt verandering in je leven aanbrengen en alle krachtplekken ontdekken en verstevigen in jezelf dan kom je eerder in buurt van een jaar om alles te doorlopen.

Voelt 3 maanden te kort voor je?
Neem dan contact me op en dan kijken we samen naar je behoefte en de mogelijkheden waar je mee geholpen bent.

Ervaringen van anderen

Het programma is enorm helpend voor mij! Ik heb in 1 jaar tijd meer bereikt dan na jaren bij de psycholoog.

Dit komt doordat het praktisch is, overzichtelijk, krachtig, ondersteunend. Er zit vanalles in het programma: verdieping, vroeger, nu en toekomst, luchtigheid, creativiteit, lichaamswerk, spiritualiteit en veel liefde , waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt. En niet te vergeten de kennis over honden, waardoor mijn relatie met de hond ook meegenomen is in het programma

De 1 op 1 gesprekken hielpen mij om verder te verdiepen en brachten mij tot heldere inzichten en stappen waar ik mee verder kon. Tevens waren deze gesprekken voor mij een stok achter de deur om met het programma (en mezelf dus) verder te gaan. Ik vind Monique een prettig persoon, ik voelde me gelijk op mijn gemak bij haar. Heb vertrouwen in haar. Vanaf ons eerste contact heeft ze mij inzichten gegeven waar ik mee verder kon. Haar geduld is prijzenswaardig! Ze neemt de tijd om ergens helemaal op in te gaan en pas te stoppen als het goed genoeg voelt. Ik ben er dankbaar voor dat ik haar heb ontmoet!

Ik heb een beter beeld van mijzelf gekregen en weet beter hoe ik met mezelf en mijn omgeving om kan gaan. Van weten naar doen blijft een uitdaging voor mij. Ik ben er nog lang niet, maar ik kan hier nog wel even verder mee door! Fijn dat alles op papier staat en dat ik een leidraad heb voor mijzelf die ik erbij kan pakken.

Toen ik aan het programma begon voelde ik me zwaarmoedig, verdrietig, hulpeloos, onzeker. Ik was erg emotioneel. Delen hiervan zitten er nog steeds, alleen ik kan het meer loslaten.

Ik voel me luchtiger, krachtiger!

Terwijl ik dit schrijf hupst er een Merel door mijn tuin, fladderend naar besjes in de struik, twietend. Ik google en krijg dit!! Dankzij Monique kijk ik naar dit soort tekens!!

Een merel is een optimistische vogel, die uit onbevangenheid en nieuwsgierigheid heel ver komt. Dat is dan ook de boodschap aan jou: haal alles uit het leven wat er in zit, los van angst voor ‘wat als…’. Met een positieve blik en een goed humeur kom je een heel eind.

Enorm bedankt en veel liefs!

~ Yvonne en Lilo ~

Programma 'Jij in je kracht' ~ 12 maanden

“Dankjewel lieve Monique voor jouw waardevolle coaching sessies!

Of het nou een familieopstelling is of een creatieve sessie zij begeleidt op een rustige respectvolle manier je vraag. Ze speelt echt in op wat bij mij past en past dat toe in de sessie. Ze voelt dit goed aan en dat geeft mij het gevoel dat ze me echt begrijpt ofwel aanvoelt. Mijn hond Chester werd ook meegenomen in de sessies en dat helpt mij in het ‘gewone leven’ als hij deze spiegeling weer laat zien.

Ze zorgt ervoor dat je bij de kern van je vraagstelling komt. Ik bemerkte dat omdat ik tijd nodig had om het te verwerken. Daarna voelde het anders en kijk ik nu anders tegen mijn vraagstukken aan. Het verdwijnt niet direct maar er is bewustwording dat het anders kan. Ik zat veelal in mijn lijf en nu herken ik die sensaties en weet dan dat ik een keuze heb. Laat ik het patroon er weer zijn of neem ik nu een ‘’andere weg’.

Wat ik vooral voelde is dat we een aantal dezelfde thema’s hebben en dat gaf mij veel vertrouwen. Jij kon uit ervaring veel met mij delen. Dat was zeer prettig en ook nam je alle tijd voor mij. Je zette zelfs een stap meer als dat nodig was. Dat heb ik erg kunnen waarderen. Ik respecteer je zeer als mens en dat maakte dat jij mij mocht coachen. Ja ik zeg mocht want ik heb een vertrouwen issue met mensen en dat was hier niet aanwezig. Dus dat zegt voor mij veel. Kortom ik ben erg blij met jouw begeleiding.

Nu ga ik weer verder op mijn pad zonder jou, en dat kan omdat ik weer wijzer ben.
Monique namaste en dank voor de waardevolle sessies.”

~ Ellen ~

Individueel coachtraject ~ 3 maanden

Het afgelopen jaar ben ik het mooie intensieve traject in gegaan bij Monique. Dit jaar ben ik ingegaan om mijzelf te ontdekken en zo ook dichterbij mijzelf gekomen. Doordat ik mocht ervaren, onder begeleiding van Monique, wat bij mij past. In plaats dat ik mij ging aanpassen, ging ik kijken wat mij kan ondersteunen om volledig mijzelf te zijn.

Al deze ervaringen kon ik dan ook verwerken in mijn roadmap (journal), waarbij ruimte was om op welke manier dan ook kwijt te kunnen, dus schrijven, tekenen, schilderen. Dat maakt dat ik graag nog terug blader in mijn roadmap. Een mooie manier om af en toe terug te kijken in hoeveel je al bent gegroeid.

De online 1 op 1 coaching is daar een mooie aanvulling op naast de modules (waar je altijd terug in kan door bladeren). Monique neemt de tijd en zorgt voor je veiligheid (dat je dingen mooi kan afsluiten op dat moment). Daarnaast geeft Monique je de ruimte om te groeien en te ontdekken. Tegelijkertijd begeleid ze je in je proces. Daarnaast kan ze je confronteren, door alleen al te benoemen wat je doet. Ze doorziet je patronen, benoemt ze en begeleid je liefdevol. Niks is goed of fout.

Al met al kan ik Monique aanraden als je wilt onderzoeken waarom je op sommige punten vastloopt, in bepaalde systemen (familie, vrienden, werk, relaties) en laat je zelf ontdekken, onder begeleiding van haar, wat passend is voor jou.

Monique je bent een topper! Dankjewel 😉.

~ Chloë ~

Programma 'Jij in je kracht' ~ 12 maanden

Ben je nieuwsgierig naar de krachtplekken in jezelf?

En hoe je ze optimaal in je voordeel kunt laten werken?

Dan verwelkom ik je graag on board op deze innerlijke reis naar de krachtplekken in jezelf!