Stop met overleven

Kies voor een fijner leven

gevuld met

eigenheid, liefde en geluk

Zou het niet fijn zijn als je jezelf niet steeds aan hoeft te passen of weg te cijferen, maar gewoon JEZELF mag ZIJN en er ook ruimte is voor jouw behoefte?

Nou, dat kan!
Ik weet de weg om uit die vicieuze cirkel te komen naar een meer ontspannen en liefdevoller leven waarin je jezelf gezien en gewaardeerd voelt.

U

Ontrafelen van beperkende patronen en ombuigen naar manifestatiekracht

Energetische ontlading uit je innerlijke systeem voor meer rust en betere keuzes kunnen maken

Praktische ondersteuning afgestemd op jouw behoefte

uitvallen aan de lijn - blaffen - jeuk - allergie hond - krabben - angst bij honden

Stop met overleven

Kies voor een fijner leven gevuld met

eigenheid, liefde en geluk.

Zou het niet fijn zijn als je jezelf niet steeds aan hoeft te passen of weg te cijferen, maar gewoon JEZELF mag ZIJN en er ook ruimte is voor jouw behoefte?

Nou, dat kan!
Ik weet de weg om uit die vicieuze cirkel te komen naar een relaxter en liefdevoller leven waarin je jezelf gezien en gewaardeerd voelt.

U

Ontrafelen van beperkende patronen en ombuigen naar manifestatiekracht

Energetische ontlading uit je innerlijke systeem voor meer rust en betere keuzes kunnen maken

Praktische ondersteuning afgestemd op jouw behoefte

Waar loop je tegenaan?

Jezelf steeds aanpassen of klein houden uit zich in vele delen van je leven. Zo kan je er tegenaan lopen dat je liefdesrelatie niet lekker loopt zoals je wil of dat je veel datedrama ervaart en types treft die geen oog hebben voor jouw behoefte. Of dat je jezelf in je werk 200% geeft om te laten zien wat je kan zonder gezien en gewaardeerd te voelen, extra taken op je neemt of dat bepaalde delen van jezelf niet tot uiting mogen komen.

Of misschien ervaar je het in sociale contacten. Dat je het moeilijk vind om vriendschappen te behouden of dat deze steeds stuk lopen. Of je ervaart een tekort op geld. Maar ook in jezelf kan je hierop vastlopen in de vorm van angsten, verslavingen, eenzaamheid of andere vervelende gevoelens waar je geen raad mee weet. 

De ‘symptomen’ waar je tegenaan loopt zijn voor iedereen verschillend. Daarom luister ik graag, zonder oordeel en invulling, naar jouw situatie. 

 

beperkende thema's in je leven
ijsbergmodel hond bewust onbewust gedrag

Alles begint met een verhaal.

Gedachten, gevoelens en gedrag ontstaan niet zomaar en is niet wie je bent. Al kan je dat wel zo ervaren. Maar wat er echt gebeurd is dat een persoon of situatie buiten jou het aanpassingsmechanisme (codependency) of beschermingsmechanisme in jou aanzet.
Hoe jouw patroon ontwikkeld is hangt af van je opvoeding en ervaringen uit het verleden. Traumatische ervaringen activeren het ontstaan van deze patronen. Grote kans dat je nu denkt: ‘Ik heb geen traumatische ervaringen meegemaakt maar ik herken me wel in beschrijving.’ Dat komt omdat deze patronen ook geactiveerd worden wanneer je te weinig emotionele ondersteuning van je ouders ervaren hebt. Misschien mocht je niet huilen of werd je naar je kamer gestuurd als je boos was. Het kan zijn dat bepaalde kanten van jezelf er niet mocht zijn, bijvoorbeeld dat je te druk was of misschien heb je aangevoeld dat je ouders (of een van je ouders) het al zwaar genoeg zelf had.

Omdat dit patroon vroeg in je systeem is ontwikkeld is het onbewust geworden en staat het continue aan. Daardoor heb je het idee dat het bij je hoort en je er geen invloed op hebt. Het mooie is dat als het een patroon is wat aanstaat, het ook uit kan of zachter gedraaid kan worden 😉 Zie het als een volumeknop van de radio.

‘Ik heb al zoveel gedaan.’

Vaak hoor ik dat mensen al veel gedaan hebben zoals psychologische hulp, coachtrajecten of zelfhulp hebben ingeschakeld. Van EMDR, schematherapie, mindfulness, healing, innerlijk kind werk, zelfliefde coaching of lichaamswerk. Allemaal mooie vormen. Maar wanneer er nog een beperkend gedragspatroon of energetische blokkade in jouw onbewuste systeem actief is ga je niet het resultaat halen wat je graag zou willen. Dus wanneer de hup die je ingeschakeld hebt onvoldoende werkt speelt er nog iets anders mee wat je situatie in stand houdt.

Zelf heb ik hier ook jaren in vast gelopen en ben ik me gaan verdiepen in alle elementen van je innerlijke systeem die meespelen. Daarin ontdekte ik allerlei krachtplekken die we als mens bezitten, maar dat veel mensen hier geen weet van hebben. Het is dan ook mijn missie om jou te laten ervaren wat en wie je bent en hoeveel creatiekracht, licht en liefde in jou zit.

chakra hond

Wat is de weg naar verbetering?

De eerste stap is bewustwording creëren op de patronen die in jouw actief zijn en je beperken. Daarbij begint het om de focus van de ander of de situatie af te halen en te onderzoeken wat er IN jou gebeurd. Je hebt geen invloed op anderen of situaties, maar wel op jezelf. En het mooie is als jij iets IN jezelf veranderd dat je dit in je omgeving en anderen terug zal zien.
In mijn coachtraject leer ik jou hoe je innerlijke systeem werkt waarin we op zoek gaan naar jouw eigenheid. Wat zijn je behoeften en past bij jou, wie ben je in jouw pure vorm en wat is voor jouw belangrijk.
Wat er gebeurd is dat je de liefde voor jezelf vergroot, meer zelfvertrouwen krijgt en je eigenwaarde vergroot. Het gevolg is dat je betere keuzes voor jezelf maakt, je grenzen bewaakt en er meer rust in jezelf komt.

biotensor hond essentiële olie

Daarnaast leer ik je bewust worden van energie om je heen en hoe dit werkt. Alles is energie, zo ook jouw intenties, houding, gevoelens, gedachten en woorden die je uitspreekt. Zie energie als WiFi. Je ziet het niet, maar is er wel. Wat er vaak gebeurd is dat we het één zeggen en er onbewust een andere bedoeling mee hebben. Daarmee zend je een incongruente boodschap uit.  Met als gevolg dat je een reactie krijgt die je graag anders had gewild. Dit kan voor onbewuste aantrekking en frictie zorgen wat een patroon in jezelf aanzet je het gevoel hebt in een vicieuze cirkel te draaien.

Energie is gebaseerd op verschillende universele wetten zoals de wet van aantrekkingskracht, de wet van aanname en nog meer. Hoe meer je afstemd op jouw eigen unieke energie, hoe makkelijker het leven aanvoelt. Like magic!

Werkwijze

Veiligheid is een van de belangrijkste voorwaarden in mijn coaching. Met mijn rustige uitstraling en geduld stem ik me af op jouw thema. Dit kan betekenen dat ik je soms afrem om het tempo van je lichaam te volgen of juist liefdevol aanmoedig en ondersteun om uit je comfortzone te komen. Je gaat kennismaken met mijn gedreven nieuwsgierigheid en analytisch vermogen als ik je meeneem in jouw onderbewuste. Daar gaan we samen op zoek naar beperkende patronen, ontrafelen we die om daarna het patroon te herschrijven. Unlocken we de onvoorwaardelijke liefde in jou en verstevigingen we je vrouwelijke en mannelijke energie die jou stabiliteit en zelfvertrouwen geven. Er zitten verschillende methodieken in mijn rugzak die ik tijdens de coaching inzet. Hieronder een aantal van mijn werkvormen. Ik gebruik ze intuïtief waardoor er ook regelmatig combinaties ontstaan.   

Systemisch werk

Invloed van je familie is groot als het gaat om de ontwikkeling van aanpassingsmechanismen (codependency), beschermingsmechanismen en andere gedragspatronen. Vooral onverwerkte emoties bij (voor-) ouders kunnen voor onbegrepen klachten zoals angst of andere herhalende patronen zorgen.

Maar ook intern heb je een systeem die volgens de systeem wetten van plek, ordening en balans functioneert.

In een opstelling zet je met elementen ruimtelijk neer waardoor zichtbaar wordt wat er in jouw onbewuste systeem actief is. Dit geeft inzicht, ruimte en rust in je lichamelijke systeem.

   

Bioresonantie

De biotensor is een energetisch meetinstrument wat werkt op basis van trillingsfrequentie. Hiermee kun je verbinding maken het onderbewust zijn en allerlei elementen uittesten. Bijv. ondersteuningsmogelijkheden zoals gebruik van essentiële oliën, edelstenen, supplementen. Maar ook waar blokkades in je lichaam gelokaliseerd zijn.

Daarnaast gebruik ik het ook voor energetische huisreinigingen of vertalen van boodschappen van overleden personen of honden.

gedrag hond

Spiegel van de hond

Honden hebben geen denkvermogen zoals mensen. Ze hebben een leervermogen. Daardoor stemt een hond zich op je af door in te voelen op je houding, intonatie en intentie. Hiermee zend je een bepaalde energie uit. Dat is de reden dat honden je komen troosten als je verdrietig bent of juist niet luistert terwijl hij het commando wel geleerd heeft.

Honden leven vanuit onvoorwaardelijke liefde. Dit is een mooie les die we van ze kunnen leren. Iedere hond zal je uitnodigen om de beste versie van jezelf te ZIJN en een element in jezelf naar boven halen. Hoe jij het gedrag van je hond interpreteert zegt iets over jezelf. Hier maken we gebruik van de in de coaching.

Het bijzondere van deze vorm is dat honden snel kunnen veranderen in gedrag zodra jij iets aanpast in jezelf. Dit geeft een unieke leerervaring. Lijkt wel magisch!

Door deze ervaring zal je in je dagelijks leven sneller veranderingen in jezelf kunnen maken. Vooral als je zelf een hond hebt kan hij je dagelijks helpen met coachen.

   

Healing en lichaamswerk

Tijdens een healing schoon ik je energie systeem op. Hierin neem ik het uitbalanceren van chakra’s mee, maar ook energetisch karma uit je familiesysteem of vorig levens die zich vast gezet heeft in je lichaam. Verder zet ik regelmatig oefening in om je lichaam nieuwe ervaringen op te laten doen zoals bijvoorbeeld het ervaren van steun, troost, kracht, liefde etc.

Coachen in de natuur

De natuur op zich heeft al een rustgevend effect op mensen. Daarnaast heeft de natuur een mooi spiegelend effect. Dat wat jij onderweg ziet zegt iets over jouw innerlijke proces. Hierdoor kom je onderweg bijzondere informatie tegen die je verder helpt.

Dieren die je onderweg tegenkomt laten zich vaak zien doordat ze boodschappen met zich meedragen. Je zult verrast zijn hoe mooi het aansluit op het thema waarmee je aan de slag bent.

Ook het weer kan een mooie invloed hebben op het thema waarmee je bezig bent.

   Individueel coachtraject

Intuïtief schrijven en tekenen

Wanneer je iets wil uiten zit snel je gedachten ertussen. Intuïtief schrijven of tekenen nodigt je uit om jezelf te uiten op een andere manier. Hierdoor ontstaan mooie inzichten vanuit je bewustzijn in plaats van je gedachten.

In woorden en tekeningen zit energie verscholen. Hier maak ik in een coachsessie gebruik van om patronen om te buigen en bewustwording te creëren. Het is mooi om te zien wat je ziel met je wil communiceren via woorden, kleuren en vormen.

Visualisatie

Met een visualisatie kom je op een ander level in je onderbewuste. Hiermee kun je antwoorden op vragen vinden en in verbinding komen met je innerlijke stem.

Ervaringen van anderen 

“Dankjewel lieve Monique en Vinz voor jullie liefdevolle begeleiding en magische opstelling. Ik voelde me bij jullie direct op mijn gemak, waar ik normaal de kat uit de boom kijk. Jij begeleidde me naar mezelf en Vinz liet het fysiek zien en voelen door op mijn linkervoet tegen me aan te liggen. Ik voelde de verbinding en de boodschap, ontspan maar het is veilig. Dat is wat ik nodig had. Ik wil altijd van start en Vinz liet me zien hoe ik mocht ontspannen door zelf ontspannen te gaan liggen. Door de verschillende houdingen, toonde hij wat er in mij speelde. En tegelijkertijd stelde jij me vragen die me naar binnen brachten. Je voelt haarfijn aan wat er gebeurt en merkt elke verandering in geest en lichaam op. Ik heb een sterke neiging iets goed te moeten doen en schiet dan snel naar mijn hoofd. Jij begeleidde me op dat moment liefdevol weer naar mijn lijf en Vinz toonde me wanneer ik in en uit verbinding was. En als ik dat benoemde kwam hij weer. Je stelt vragen die raken en me naar mijn kern brengen. Daar liggen mijn antwoorden. Zo mooi hoe puur hoe jij dat doet en hoe je me hebt begeleid naar mijn pure zelf en waar ik voor sta.”

~ Linda ~

losse coachsessie

Het programma is enorm helpend voor mij! Ik heb in 1 jaar tijd meer bereikt dan na jaren bij de psycholoog.

Dit komt doordat het praktisch is, overzichtelijk, krachtig, ondersteunend. Er zit vanalles in het programma: verdieping, vroeger, nu en toekomst, luchtigheid, creativiteit, lichaamswerk, spiritualiteit en veel liefde , waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt. En niet te vergeten de kennis over honden, waardoor mijn relatie met de hond ook meegenomen is in het programma

De 1 op 1 gesprekken hielpen mij om verder te verdiepen en brachten mij tot heldere inzichten en stappen waar ik mee verder kon. Tevens waren deze gesprekken voor mij een stok achter de deur om met het programma (en mezelf dus) verder te gaan. Ik vind Monique een prettig persoon, ik voelde me gelijk op mijn gemak bij haar. Heb vertrouwen in haar. Vanaf ons eerste contact heeft ze mij inzichten gegeven waar ik mee verder kon. Haar geduld is prijzenswaardig! Ze neemt de tijd om ergens helemaal op in te gaan en pas te stoppen als het goed genoeg voelt. Ik ben er dankbaar voor dat ik haar heb ontmoet!

Ik heb een beter beeld van mijzelf gekregen en weet beter hoe ik met mezelf en mijn omgeving om kan gaan. Van weten naar doen blijft een uitdaging voor mij. Ik ben er nog lang niet, maar ik kan hier nog wel even verder mee door! Fijn dat alles op papier staat en dat ik een leidraad heb voor mijzelf die ik erbij kan pakken.

Toen ik aan het programma begon voelde ik me zwaarmoedig, verdrietig, hulpeloos, onzeker. Ik was erg emotioneel. Delen hiervan zitten er nog steeds, alleen ik kan het meer loslaten.

Ik voel me luchtiger, krachtiger!

Terwijl ik dit schrijf hupst er een Merel door mijn tuin, fladderend naar besjes in de struik, twietend. Ik google en krijg dit!! Dankzij Monique kijk ik naar dit soort tekens!!

Een merel is een optimistische vogel, die uit onbevangenheid en nieuwsgierigheid heel ver komt. Dat is dan ook de boodschap aan jou: haal alles uit het leven wat er in zit, los van angst voor ‘wat als…’. Met een positieve blik en een goed humeur kom je een heel eind.

Enorm bedankt en veel liefs! 

~ Yvonne en Lilo ~

Programma 'Jij in je kracht' ~ 12 maanden

“Dankjewel lieve Monique voor jouw waardevolle coaching sessies!
Of het nou een familieopstelling is of een creatieve sessie zij begeleidt op een rustige respectvolle manier je vraag. Ze speelt echt in op wat bij mij past en past dat toe in de sessie. Ze voelt dit goed aan en dat geeft mij het gevoel dat ze me echt begrijpt ofwel aanvoelt. Mijn hond Chester werd ook meegenomen in de sessies en dat helpt mij in het ‘gewone leven’ als hij deze spiegeling weer laat zien.
Ze zorgt ervoor dat je bij de kern van je vraagstelling komt. Ik bemerkte dat omdat ik tijd nodig had om het te verwerken. Daarna voelde het anders en kijk ik nu anders tegen mijn vraagstukken aan. Het verdwijnt niet direct maar er is bewustwording dat het anders kan. Ik zat veelal in mijn lijf en nu herken ik die sensaties en weet dan dat ik een keuze heb. Laat ik het patroon er weer zijn of neem ik nu een ‘’andere weg’.
Wat ik vooral voelde is dat we een aantal dezelfde thema’s hebben en dat gaf mij veel vertrouwen. Jij kon uit ervaring veel met mij delen. Dat was zeer prettig en ook nam je alle tijd voor mij. Je zette zelfs een stap meer als dat nodig was. Dat heb ik erg kunnen waarderen. Ik respecteer je zeer als mens en dat maakte dat jij mij mocht coachen. Ja ik zeg mocht want ik heb een vertrouwen issue met mensen en dat was hier niet aanwezig. Dus dat zegt voor mij veel. Kortom ik ben erg blij met jouw begeleiding.
Nu ga ik weer verder op mijn pad zonder jou, en dat kan omdat ik weer wijzer ben.
Monique namaste en dank voor de waardevolle sessies.”

~ Ellen ~

Individueel coachtraject ~ 3 maanden

“Monique heeft een rustige en doordachte aanpak, neemt de tijd om vragen te stellen en vooral om de antwoorden te laten komen.
Ze kan goed naar haar gevoel luisteren en bepaalt daarmee wat jij nodig hebt op dat moment. Tijdens een sessie met haar hond Vinz leest ze zijn gedrag en bewegingen goed, waarmee ze je echt verder helpt in het proces waar je op dat moment in zit.
Ze is open, empatisch en heeft een eerlijke mening waarmee ze je van deugdelijke feedback voorziet.
Het is heel prettig om met haar te werken en ik voel me thuis genoeg om me te openen”

~ Willem ~

losse coachsessie

Aanvragen coaching

Tof dat je wil werken aan je eigen ontwikkeling en dat je interesse hebt in mijn manier van coachen!

Voordat we besluiten om samen te gaan werken in een coachtraject vind ik het belangrijk om eerst een kennismakingsgesprek te hebben waarin we samen kijken of mijn manier aansluit bij jou wensen en hulpvraag. Dit gesprek zal plaats vinden online via Microsoft Teams, telefonisch of via Whats App videobellen.

Je kunt hieronder direct een afspraak inplannen in mijn agenda. Dit gesprek is kosteloos en je zit nergens aan vast.

life begins at the end of your comfortzone

Whats app

06 13225168

Webshop

Bestel hier het wandelprogramma of een belkaart