Over Monique

Ik help je om de boodschap van je hond te vertalen.

Monique Broekx

Ik ben gespecialiseerd in systemisch en energetisch werken met mens en hond. In mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik zelf ervaren hoe waardevol de bijzondere hulp en onvoorwaardelijke steun van mijn eigen honden is geweest. Maar niet alleen bij mezelf, ook tijdens het lesgeven van hondentraining zag ik de onzichtbare verbinding tussen baas en hond waardoor enerzijds de band met hun hond verbeterde en anderzijds ze zich persoonlijk gingen ontwikkelen. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in hun spiegelende kracht.

Wow, wat is dat bijzonder!

Dit heeft het vuur binnen in mij weer doen oplaaien en help ik nu vol passie mens en hond met hun hulpvraag. Om tot inzichten te komen en te leren is een veilige omgeving van essentieel belang. Vandaar dat ik dit een belangrijke voorwaarde vind om samen te kunnen werken. Wanneer jij je vrij voelt om alles te zeggen en te uiten zal er ruimte ontstaan om stappen te kunnen zetten naar verandering. Vanwege mijn hevige levenslessen kijk ik nergens meer van op. Het leven kan behoorlijk donker kleuren maar hierdoor kun je het licht van het leven intenser ervaren. 

Laat mij je inspireren!

Door onvoldoende hechting en tekortkoming in mijn basisbehoeftes begon ik mijn volwassen leven met een instabiel fundament. Dit resulteerde dat, net als een huis een goed fundament nodig heeft, mijn leven al snel in een stortte. Het werd behoorlijk donker en leven had nog weinig waarde. Toch voelde ik de kracht in mezelf dat het anders kon. Ik besloot het avontuur aan te gaan, trotseerde de stormen en leerde om te dansen in de regen. Ik herontdekte mezelf en voel me nu een sterke, zelfstandige vrouw die volop kleur en waarde geeft aan haar eigen leven!

Weerstand is groeien, voel je dit nu in je leven of in jezelf. Dan daag ik je uit om het aan te gaan zodat je datgene kunt gaan bereiken wat jij graag wil! Geloof me ook jij hebt deze kracht in jezelf, de eerste stap is om daarin te geloven 😉

Reacties komen ergens vandaan in welke vorm dan ook. Door een kijkje achter de reactie te nemen kom je tot mooie inzichten die je verder gaan helpen.

We zijn snel geneigd om te oordelen wat goed of fout is. Daarnaast laten we ons vaak leiden door wat de ander ergens van vindt. Echter is het veel belangrijker om de uitdaging aan te gaan om jezelf te gaan accepteren wie je bent. Zodra jij gaat leven en communiceren vanuit je zelf zal dit je communicatie naar anderen doen veranderen. Met als gevolg dat het effect heeft op de ander waardoor de ander hier anders op terug gaat reageren. Probeer het maar eens uit. Bijv. Loop maar eens door het winkelcentrum waarbij je je schouders laat afhangen en mensen niet aankijkt. Hoeveel mensen zeggen je spontaan gedag? Dan wissel je van houding door rechtop te lopen en mensen aan te kijken. Hoeveel mensen zeggen je nu gedag?   

Vaak zie ik dat mensen de ander of hun hond willen veranderen.

Alleen de verandering die je zoekt ligt niet bij de ander, die mag je bij jezelf gaan zoeken. Accepteer de ander in wie die is met alles wat daarbij hoort. Het is wat het is, niets meer en niet minder. Het is aan jou om te communiceren wat je wil. Wanneer de ander je dit niet kan geven is de keus aan jou wat jij ermee wil.
En soms is het een kwestie van met andere ogen ergens naar kijken. 

Door mijn achtergrond als verpleegkundige heb ik veel kennis opgedaan over onze lichamelijke processen. Door dit te combineren met mijn kennis over mentale en energetische processen ben ik in staat om de onderliggende verbinden tussen deze verschillende processen te analyseren. Hier past mijn holistische visie bij om naar het grotere geheel te kijken waardoor ik mens en hond nog beter kan ondersteunen. 

Op het gebied van werken met honden heb ik niet stil gezeten.

Zo heb ik met mijn eigen hond Vinz snuffelcollege’s gegeven op basisscholen waarin ik kinderen leerde hoe ze met een hond om kunnen gaan. Daarnaast gingen we samen op bezoek bij mensen die een verstandelijke beperking hebben. Wat een kippenvel-moment om te zien dat een cliënt zo zen werd van Vinz. Met als gevolg dat het schreeuwen en het automutileren verminderde tot nihil. Geweldig hoe de cliënt zich verbonden voelde met Vinz om hem vervolgens niet meer los te laten….dit gaat voorbij woorden!

Op het gebied van hondentraining heb ik aan verschillende gebieden mogen snuffelen waaronder gehoorzaamheid, behendigheid, coördinatie en balans, apporteren, jachttraining en speuren. Deze brede kennis is een mooie basis in het werken met mens en hond.  

Ik vind het belangrijk om mezelf steeds te blijven ontwikkelen

Mijn trouwe viervoeter Vinz ondersteunt me hier volledig in.
Naast gecertificeerd hondentrainer (kynologisch instructeur – HACR) ben ik ook gecertificeerd systemisch- en spiegelcoach (systemisch en energetisch werken met honden – KernKracht Academie).
Om up-to-date te blijven volg ik regelmatig bijscholingen op het gebied van hondengedrag, coaching en energetisch werk.

Mijn steun en toeverlaat,
mijn inspirators voor dit prachtige werk!

wendy

Wendy
In memoriam

Wendy is my first love!
Zij heeft een heel speciale plek in mijn hart en is zij my why for this job.
Ze kwam in mijn leven toen ik nog een klein meisje was. Als kleine meid vond ik een puppy in huis natuurlijk fantastisch wat resulteerde dat we onafscheidelijk waren. Ik sjouwde met haar rond alsof het mijn kindje was.
Vanaf het moment dat ik alleen met haar mocht gaan wandelen trokken we er samen op uit. Heerlijk in de natuur wandelen en spelen. Toen ik een jaar of 10 was kwam hier een uitlaathond bij, en nog een… en nog een. Waardoor ik regelmatig met een groepje van 5 honden liep te wandelen. Ik voelde me als een vis in het water tussen de honden, even jezelf mogen zijn, lekker spelen, niets moeten, geen oordelen. 

Op een dag kwam daar ineens onverwachts de scheiding van mijn ouders.

Hierdoor stond mijn wereld op zijn kop. Een rollercoaster aan emoties kwamen er vrij. Opnieuw zoeken naar een plek in dit verscheurde ‘systeem’. Ik voelde me hier heel alleen in waardoor ik het gevoel had dat ik mijn emoties niet kon delen met mensen. Gelukkig was daar wel met mijn lieve vriendin Wendy…. Zij ving alle klappen op. Al mijn emoties kon ik bij haar uitten. Vooral met mijn boosheid wist ik me geen raad. Met als gevolg dat ik de boosheid af reageerde op Wendy. Waarbij ik haar voor ‘straf’ opsloot in de garage. Dit is natuurlijk helemaal niet fair en bedacht me vrij snel dat het niet aan haar lag maar aan de situatie. Vlug haalde ik haar eruit en knuffelde haar voor lange tijd. En weet je,  Wendy bleef me al die tijd trouw en overspoelen met haar onvoorwaardelijke liefde en steun!

Het is met geen pen te beschrijven hoe onvoorwaardelijk honden van je houden en steunen. 
Dat is goud waard!
De onzichtbare verbinding tussen mens en hond was hier heel duidelijk aanwezig. Ze was mijn speciale hulphond. Dankbaar dat zij in mijn leven was!

Always yours!  

senna

Senna
In memoriam

Deze prachtige dame heeft voor heel wat uitdagingen gezorgd. Een pittige berner met een eigen willetje. My lovely Rebel!

Als puppy zo onweerstaanbaar, dat zachte pluizige bolletje maar ondertussen van die ondeugende oogjes. Ze ging graag op ontdekkingstocht waarbij ze overal haar neus in stak, overal moest ze bij zijn en ging ze op avontuur als het even kon. Zo klom ze als puber over het hek met een gescheurde kruisband als gevolg.
Senna bracht mij voor het eerst in contact met hondentraining. Wat gingen we goed samen, tot de puberteit. Senna wilde liever spelen, de grens op zoeken, uittesten hoever ze kan gaan, uitdagen en vooral niet doen wat er gevraagd word. Hierdoor haalde ze vaak het bloed onder mijn nagels vandaan. Tot het examen, waarin ze aan voelde dat het menens was. Dit resulteerde dat we vervolgens slaagde voor de cursus en verder door konden gaan. Hoe verder we kwamen in training hoe meer mijn passie werd aangewakkerd en droomde ik ervan ooit zelf hondeninstructeur te worden.

Helaas mocht Senna niet lang in mijn leven blijven.

In haar 4e levensjaar hebben we al afscheid van elkaar moeten nemen doordat haar bloedcellen afgebroken werden. Een zeer laag ijzergehalte zorgde ervoor dat ze lichamelijk niets meer kon. Terwijl haar koppie nog zeker hier wilde blijven! 
Lange tijd had ik het gevoel dat we samen niet zo’n band hadden zoals ik met de andere twee heb. Ik wijde dit aan de korte tijd dat ze in mijn leven was. Echter ontdek ik nu dat zij de spiegel is van een deel in mij. Een deel waarvan ik het gevoel had dat ik daar geen verbinding meer mee heb doordat ik dit lang geleden weg gestopt heb. Tot nu… waarin ik zie…

The rebel in you is the rebel in me!

Vinz

Hallo, Ik ben Vinz. Van buiten een enthousiaste, speelse labrador.
Van binnen een oude ziel met veel waardevolle wijsheid.

Ik kwam in het leven van Monique toen ik 10 maanden was waarna ze me meteen in hart sloot! Samen hebben we heel wat meegemaakt van donkere periodes tot een heleboel fun. Ten tijde van de donkere periode in het leven van Monique was ik haar rots in de branding. De reden om door te gaan met het leven. Vaak was mijn aanwezigheid voldoende om haar rust en troost te bieden. Samen hebben we er een bijzonder avontuur van gemaakt die in het teken stond van de persoonlijke ontwikkeling van Monique. Ik zou het voor geen goud willen missen, super trots op wat we samen bereikt hebben!
Monique en ik zijn altijd heel actief geweest in hondentraining. Zo fijn om met haar samen te werken, ik zou het je echt aanraden 😉 

Daarna gingen we voor het echte werk.

Super leuk in de klas bij al die kinderen! Echter het op bezoek gaan bij een cliënt met verstandelijke beperking vond ik wel pittig, maar wel tof dat hij zo rustig werd van mij. Daar doe ik het voor!
Samen met Monique de opleiding doen voor coachen was echt helemaal fantastisch! Wat was ik hier in mijn element! Helaas kan ik gezien mijn lichamelijke klachten dit nu niet meer doen. Monique heeft besloten dat ik met pensioen mag. 

Maar thuis stop ik niet met spiegelen, hoor! Nee, ik blijf Monique ondersteunen daar waar ik kan, zowel voor haar persoonlijk als voor spiegelbewust. Verder zal ik haar naar het juiste pad begeleiden zodat zij jou en je hond optimaal kan ondersteunen. 

Friends for live!