Activiteiten overzicht

Vrijdag 27 oktober 2023

Workshop dag

‘Optimaal leven, doe je zo!’

Ontdek je innerlijke kracht en geef je vitaliteit een boost!

Dat is waar Monique Broekx, systemisch en energetisch coach, en Judith Waeijen, Vitaloog®, voor staan. Zij gaan hun krachten bundelen in deze gloednieuwe workshop ‘Optimaal leven, doe je zo! ‘, die je zeker niet wil missen.

De vitalogische schijf van vijf bevat de 5 levenselementen; zelfbewustzijn, fysiek-, mentaal-, sociaal- en spiritueel welzijn. de vitaliteitsschijf van vijf  

Deze elementen kunnen voor energielekken zorgen en het gevoel geven dat je niet lekker in je vel zit. Maar het zijn tevens ook dé elementen waar jouw innerlijke kracht in verborgen ligt. In deze dag workshop nemen we jou mee om kennis te maken met al deze levenselementen. Door deze kracht te unlocken ga jij jouw vitaliteit een boost geven!

Deze dag is voor jou wanneer je…

  • jezelf futloos voelt of wanneer je niet uitgerust wakker wordt.
  • het gevoel hebt dat het leven jou leid, in plaats van dat jij jouw leven leidt.
  • met vragen zit zoals wie ben ik? Wat vind ik nou echt leuk waar ik energie van krijg?
  • jezelf steeds afvraagt hoe je verandering kan aanbrengen in je huidige leefsituatie.
  • of je misschien gewoon nieuwsgierig bent naar deze levenselementen, waarmee jij het jezelf gunt om nóg beter voor jezelf te zorgen.

Het wordt een praktische workshop dag met een spiritueel randje die je veel ‘aha-momenten’ gaat geven over je huidige leefsituatie. Je krijgt informatie over hoe de vijf elementen van invloed zijn op je leven. Met verschillende oefeningen ga je de elementen ontdekken en wat voor jou werkt om deze elementen te gaan versterken. Hierdoor ga je vol inspiratie en met makkelijk, toepasbare handvatten naar huis gaat.

Zie jij jezelf al vol enthousiasme en met een fijn gevoel naar huis gaan? 

Wacht niet langer en meld je vandaag nog aan voor deze inspirerende dag.

Datum: Vrijdag 27 oktober 2023

Tijd: 09.30u – 17.00u

Locatie: Pesthuisje, Haelen

Kosten: 180,- p.p. (vroegboek actie tot 20 september 2023 €99,- p.p.)
Dit is incl. een compleet verzorgde workshopdag met koffie, thee, iets lekkers en heerlijke lunch

Pesthuisje

Vitaliteitsschijf

De vitaliteitsschijf van Vijf bevat vijf levenselementen die je als hulpmiddel kunt gebruiken om overzicht te krijgen in hoe je vitaler kunt leven. Wanneer je jezelf uit balans voelt door stress, vermoeidheid of iets anders wat niet lekker loopt kun je deze elementen gebruiken om te kijken aan welke knop je kan ‘draaien’ om hieruit te komen en je weer fijn en  lekker in je vel te voelen. 

De vitaliteitsschijf is een holistische benadering om jouw levenskracht en energie tot uiting te laten komen. Dit model is ontwikkeld op basis van een door de Amerikaanse auteur S. Covey gehanteerde indeling in vier basisbehoeftes (fysiek, sociaal, mentaal en spiritueel) waarbij een belangrijk element is toegevoegd, een logisch denkkader: de noodzaak. Want ‘zonder noodzaak geen verandering…’ 

Stephen Covey signaleert het ‘paradigma van de complete mens’. We zijn in de kern vierdimensionale wezens met lichaamhoofdhart en ziel. Wie alle westerse en oosterse filosofieën en religies bestudeert, zal steeds dezelfde fysieke, de mentale, de sociaal- emotionele en de spirituele dimensie aantreffen. Deze worden in verschillende termen aangeduid. Vaak komt het op hetzelfde neer. Ze vertegenwoordigen de vier basisbehoeften van mensen, te weten: leven (fysiek), liefhebben (relaties), leren (groei en ontwikkeling) en iets nalaten (bijdragen, ertoe doen). Als we deze behoeften vervullen, komen we in balans met onszelf en kunnen we onze talenten ontplooien en benutten (S. Covey, 2005).

Vitalogisch - vitaliteitsschijf - schijf van vijf

Zelfbewust zijn, Nut & Noodzaak

Vitalogisch (zelfbewustzijn):
In dit deel van de vitaliteitsschijf ga je aan de slag met interventies die betrekking hebben rondom de nut & noodzaak en keuzes die je dient te maken om vitaler te leven.

Fysiologisch  - vitaliteitsschijf - schijf van vijf - fysiek

Lichaam & Leefstijl

Fysiologisch (fysiek welzijn):
In dit deel van de vitaliteitsschijf ga je aan de slag met interventies die betrekking hebben op je lichaam en je levensstijl.

Psychologisch - vitaliteitsschijf - schijf van vijf - mindset

Mindset & Emoties

Psychologisch (mentaal welzijn):
In dit deel van de vitaliteitsschijf ga je aan de slag met interventies die betrekking hebben op het mentale aspect en gedrag.

Ecologisch - vitaliteitsschijf - schijf van vijf - sociaal leven

Omgeving & Relaties

Ecologisch (sociaal welzijn):
In dit deel van de vitaliteitsschijf ga je aan de slag met interventies die betrekking hebben op het samenspel tussen jou en je omgeving.

Filosofisch - vitaliteitsschijf - schijf van vijf - spiritueel - Spiritualiteit

Talenten & Zingeving

Filosofisch (spiritueel welzijn):
In dit deel van de vitaliteitsschijf ga je aan de slag met interventies die betrekking hebben op het waarom, op je talenten en op je drijfveren.

Wie verzorgen deze workshop dag?

Judith Waeijen

Judith Waeijen

Vitaloog

Als Vitaloog kijk ik positief en enthousiast naar zaken die anders kunnen.
Manage je energie, in plaats van je tijd.
Ontdek je talenten, aangeleerd gedrag en je onbewuste kwaliteiten. Daar begeleid ik je graag in.
Laat de energie weer stromen, zorg voor verbinding zodat jij je lekker in je vel voelt.

Als Vitaloog werk ik voornamelijk voor bedrijven om werknemers zich vitaler te laten voelen waardoor het verzuim terugdringt. En daarnaast is Judith gespecialiseerd in overgangsklachten als overgangsconsulent. 

Monique Broekx

Monique Broekx

Systemisch en energetisch coach voor mens en hond

Als systemisch en energetisch coach kijk ik naar onzichtbare dynamieken die voor disbalans in je leven zorgen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen de kracht bezit om zijn eigen leven te creëren die hij of zij wenst. Mijn vuur gaat aan als ik de spiegel mag vast houden waarin jij mag kijken om je bewust te worden van je eigen talenten, taal en energie. Ik cheerlead je graag om je aangeleerde identiteitsjas uit te doen om je mooie, krachtige, natuurlijke zelf zichtbaar te laten worden.

Ik werk met volwassene die de verbinding met hun eigenheid en onvoorwaardelijke liefde willen herstellen. En met honden die ongewenst of onbegrepen gedrag laten zien die gerelateerd zijn aan disbalans uit zijn eigen systeem of die van de verzorger van de hond. Daarnaast zet ik regelmatig honden in tijdens coachsessies omdat honden zuiver reageren op energie veranderingen en ze vanuit onvoorwaardelijke liefde je uitnodigen om jezelf te zijn. Mijn verdieping zit in het werken met energie en kracht van ons bewustzijn.