verhalen vol wijsheid over liefde, kracht en verbinding

5 dingen die het boek speciaal maken

26-07-2023

De pre-sale van het boek Vinz vertelt is in volle gang! Ik dacht misschien is het nog wel leuk om te vertellen welke 5 dingen het boek speciaal maken.

Punt 1
Het boek heeft een soft touch hardcover. Dat wil zeggen dat er een speciale laag over de cover zit die een uniek ervaring van zachtheid geeft. Toen ik dat voelde wist ik meteen dat dit perfect aansluit bij het boek van Vinz. Niet alleen je ogen, maar ook je tastzin wordt hiermee geprikkeld. Je zou het zo willen aaien 😉 Daarnaast heeft het een krasbestendige werking.

Punt 2
De verhalen lees je door de ogen van Vinz. De verhalen zijn geschreven vanuit de beleving van de hond. En dat maakte het schrijven niet gemakkelijk. Zelfs mijn redactrice vond het een interessante uitdaging. Want een hond heeft geen menselijke begrippen. Ze weten niet dat het vandaag maandag is of de woonkamer deze benaming heeft. Een hond ziet voorwerpen, ruikt geuren en tast af op energie/intenties van mensen en andere dieren. Dankbaar dat ik mee mocht kijken door de ogen van Vinz. Dit bracht me de bewustwording dat ons dagelijks leven voor honden helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Hierdoor ben ik nog beter gaan voelen welke ondersteuning honden van ons nodig hebben. Verbeeld je maar in dat je in China bent, de taal niet kent en ze met voorwerpen komen waarvan jij niet weet dat ze zijn. Hoe zou jij dan reageren?

Punt 3
De illustraties in het boek zijn gemaakt door mij zelf. Ook dit kwam weer zo leuk tot stand, want ik wilde eigenlijk een illustrator in huren. In mijn ogen moest dit er ‘professioneel’ uitzien. Maar nee, Vinz wilde dat ik de illustraties ging maken en de vormgeving deed. Met mijn vriendin Petra had ik het erover. ‘Ja, tuurlijk’ zegt ze. ‘Je moet iets maken om de foto’s heen!’ Heerlijk als je zo’n intuïtieve vriendin hebt. Dank je wel! 🙏 Niet alleen mijn overtuiging dat ik niet kon schrijven moest ik over boord gooien, maar nu ook mijn overtuiging dat ik geen illustraties kan maken. Nou dat heb ik geweten. In de week van Carnaval heb ik 24/7 achter mijn laptop gezeten en heb ik mijn intuïtieve creativiteit de vrije loop gegeven. Ik was unstoppable. 🙈

Punt 4
De verhalen zijn tot stand gekomen door het lezen van foto’s. Ieder verhaal heeft een bijpassende foto. Deze foto’s zijn gebruikt om het verhaal van Vinz op te vangen. Het grappige is dat ik zelf een associatie had bij de foto, vooral omdat ik weet wanneer de foto’s gemaakt zijn. En dat Vinz er toch een ander thema mee bedoelde. Zo dacht ik dat deze foto zou gaan over genieten of over zonnestralen op je gezicht. Ik vind dit zelf altijd heel fijn, dus grote kans dat hier de link mee kwam. Maar toen ik me ging afstemmen op Vinz bleek het verhaal daar helemaal niet over te gaan. Zijn boodschap was ‘Steek je neus eens vaker in de lucht en voel je niet overal verantwoordelijk voor’. De verhalen zijn echt vanuit zijn energie, want alles wat ik bedacht en toe wilde voegen werd er zonder pardon uit gestreept. 🙈 Ik heb nog geen boek gevonden die echt door de hond ‘zelf geschreven’ is. Ik was slechts de vertaler. Dat maakt dit boek zo uniek.

Punt 5
Het laatste punt is minder zichtbaar. Je kunt de verhalen gewoon als leuke losstaande verhalen lezen. Maar Vinz nodigt je uit om na ieder verhaal even te stil te staan en te snuffelen welke boodschap er voor jou in het verhaal schuilt gaat. Wat haal jij hieruit of mag jij leren? Of waar ben jij je bewust van geworden? Alles is energie en zo ook dit boek. Ieder verhaal heeft een eigen energie en eigen wijsheid. Alleen zal deze tot je komen als je al je zintuigen gebruikt om af te stemmen. Wat zie je met je ogen? Wat voel je? Wat ruik je? Wat hoor je? Wat vangt jouw intuïtieve antenne op?

Je kunt alle verhalen achter elkaar lezen, maar je kan het boek ook intuïtief lezen door steeds willekeurig een bladzijde open te slaan. Misschien is het thema of de boodschap van het verhaal wel net het antwoord op de vraag die je gesteld hebt 😉 Life is full of magic! 💖

Kortom het is een bijzonder boek geworden, al zeg ik het zelf! 😊

Wil jij ook in het boek snuffelen?

De proefdruk komt eraan!

De proefdruk komt eraan! |  12-06-2023Yesss, yesss!!! De proefdruk van mijn boek is besteld! Nu in spanning wachten tot donderdag 🥰🤩 oh ben zo benieuwd!

Kijkje achter de schermen

Boekupdate ~ Kijkje achter de schermen | 14 september 2022 Een tijdje terug deelde ik in de groep mijn proces over het boek schrijven. Daarin vertelde ik dat ik de biotensor gebruik in een stukje afstemming, met name...

New update bookstory

Yeah boek story time |  26 juli 2022 Zoals beloofd zal ik jullie meenemen in de making of het boek van Vinz. Voor diegene die denken wie is Vinz? Hij is the love of my life. Een super lieve chocoladebruine labrador (puur...

Presale komt eraan!

De presale gaat beginnen ! |  13-07-2023Yes lieve mensen, There we go! Ik ga het gewoon f*cking doen! 🤪🙌🏻 Vanaf as maandag 17-07 gaat de pre-sale van start van het boek van Vinz! 🥳🐾 📖Voor de mensen die op mijn maillijst...

De woorden gaan stromen

boekupdate |  28 september 2022 Yeah… het begint te stromen. De woorden vloeien makkelijker op papier. Van een van mijn mede-schrijfster uit het schrijfcoachtraject kreeg ik de tip om met stromend water te gaan werken....

Moodboard

Moodboard |  14 juni 2022 Twee weken terug schreef ik over het begin van mijn boek. Ik voelde dat ik een visionboard mocht maken. En steeds als ik eraan wilde beginnen dan kwam er iets tussen. Vorige week mocht ik een...

De proefdruk is binnen!

De proefdruk is binnen! |  17-06-2023Wat waren afgelopen dagen spannend! De drukker van mijn boek had aangegeven dat afgelopen donderdag de verwachte leverdatum zou zijn. Dus ik lag afgelopen donderdag al om 7u vol...

Doorbraak op schrijfblokkade

Doorbraak schrijfblokkade |  13 december 2022 Yeah, mijn schrijfblokkade lijkt tot een doorbraak te zijn gekomen Waar ik eerst dagen over een verhaal deed, lukt het nu in een middag of een avond. Ik begin schrijven zelfs...

Ontvangen

ONTVANGEN |  27 mei 2022 Herken je dat dat geven zo gemakkelijk gaat? En dat op ontvangen een soort ‘lading’ zit? Bij mij wel. Ik wordt momenteel heel erg uitgedaagd om dingen te gaan ontvangen. Het ontvangen van fysieke...

44 weken…Klaar voor de bevalling?

44 weken... Klaar voor de bevalling? |  04-04-2023Gisteren voelde ik intuïtief aan dat ik iets mocht delen over het boek. Ik ging eens terug denken, en even terug tellen... Wow vandaag precies 44 weken geleden begon ik...